سه شنبه ٢٩ فروردين ١٣٩٦ -

گزيده اي از راه هاي پيشگيري از سرطان

شنبه ٥ بهمن ١٣٩٢ ساعت ١٢:٦ ب.ظ   ( بازدید : 1203 نفر )


15 بهمن این روز برای افزایش آگاهی بهداشتی از سرطان توسط اتحادیه ی بین المللی کنترل سرطان (یک کنسرسیوم جهانی متشکل از470 سازمان مبارزه باسرطان در بیش از 120 کشورمی باشد) تعیین شده است.

یاد مان باشد  طبق تحقیقات 40% سرطان ها قابل پیشگیری هستند.

این روز یک روز ابتکاری منحصربه فرد است که تمام دنیا می توانند در جهت مبارزه با همه گیری جهانی سرطان با هم متحد شوند. این روز هرسال در 4 فوریه (  در ایران 8 لغایت 15 بهمن به مدت یک هفته ) برگزار می شود .هدف بزرگ آن ایجاد انگیزه درسیاستمداران و فعالان بین المللی کنترل سرطان است تا این بیماری را جزء الویت های سیاسی خود قرار دهند.

هدف روز جهانی سرطان (WCD) کمک به نجات میلیون ها مرگ قابل پیشگیری درهرسال میباشد که این هدف باافزایش آگاهی و اطلاعات  درباره ی سرطان و جلب حمایت همه جانبه در مقابل این بیماری حاصل می شود.

سرطان شامل گروه بزرگی ازبیماریهای مختلف با رشد سلولی تنظیم نشده می باشد. در سرطان ،سلول ها تقسیم میشوند و به صورت غیرقابل کنترل رشد می کنند که این امر موجب ایجاد تومورهای بدخیم و مهاجم  به نواحی نزدیک به منطقه ی سرطان می شود و درصورت پیشرفت ممکن است ازطریق سیستم لنفاتیک یا جریان خون در نواحی دورتربدن نیزگسترش یابد.

چند توصيه غذايي براي پيشگيري از سرطان:

•  غذاها را به شکل سالم تهیه و نگهداری نمایید.
 
•  غذاهای فاسد شدنی را در یخچال نگهداری نمایید.
 
•  انواع غذاهای گیاهی را د ربرنامه غذایی خود بگنجانید.
 
•  غذاهای کم چربی و کم نمک میل کنید.
 
•  مصرف غذاهای صنعتی و فرآوری شده را کاهش دهید.
 
•  وزن خود را ثابت نگهدارید و فعالیت بدنی منظم داشته باشید.

نكات آموزشي جلوگيري از ابتلا به سرطان

تغذيه نامناسب عامل ايجاد كننده 30% از سرطان ها است.

l       مصرف بيش از اندازه مورد نياز چربي باعث افزايش سطح كلسترول خون مي شود.

l       ميزان مصرف چربي نبايد از 80 گرم در روز بيشتر باشد كه شامل چربي هاي پنهان و چربي اضافه شده به غذا است. يعني چون گوشت ها و لبنيات چربي دارند فقط مجاز به اضافه كردن 30 تا 40 گرم روغن ( 5تا 7قاشق روغن مايع) هستيم.

l       كل مصرف چربي را كم كنيم و چربي بد را اصلا مصرف نكنيم .روغن مايع مصرف كنيم

l       گوشت سفيد3 بار درهفته مصرف شود

l       سبزي جات و ميوه جات تازه حداقل 5 واحد در روز مصرف شود.

l       حبوبات را حداقل سه بار درهفته مصرف كنيد.

l       از مصرف انواع سس ها-چاشني هاي پرادويه-تنقلات مضر-چيپس و ساندويچ ها خودداري كنيم.

l       غذاهاي دودي - سرخ شده و كبابي( به علت چربي بالا)- نمك سوده  -كپك زده مي توانند در ايجاد سرطان نقش داشته باشند

l       سيگار 4000 ماده شيميايي دارد كه 30 تاي آن ها سرطان زا است.

l       سرطان ريه شايع ترين سرطان در دنيا كه علل عمده آن مصرف دخانيات است .

l       سيگار قابل اجتناب ترين و قابل پيشگيري ترين عامل ايجاد سرطان است.

l       عامل 80% سرطان ريه در مردان و 45% سرطان ريه در زنان سيگار است.

l       فرد سيگاري 20 برابر بيشتر از غير سيگاري در معرض ابتلا به سرطان ريه است.


منبع : شبکه بهداشت و درمان شیروان چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان





رتبه بندی شما به مطلب فوق:


دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.








جستجو

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...